Nikdy nevím, jak nazvat něco, co si vymyslím :). Původně jsem to chtěla trošku jinak a proto jsou v receptu ty rozmixované jahody, ale myslím, že by tam být ani nemusely. Prostě low carb dezert...
- 45m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
jahody
|
100 g |
mandle mleté
|
75 g |
mouka kokosová
|
20 g |
vajíčka
|
1 kus |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
xylitol
|
1 lžíce |
Krém | |
mascarpone
|
200 g |
čerstvý krémový sýr
|
80 g |
tvaroh měkký tučný
|
150 g |
kokos sušený, strouhaný
|
2 lžíce |
erythritol, sukrin
|
1 lžička |
Na ozdobu | |
jahody
|
6 kusů |
Postup přípravy
-
Smetanu si za stálého míchání pár minut prohřejeme v hrnci a poté necháme trošku vychladit (míchala jsem občas i během chladnutí, abych neměla škraloup). Potom přidáme jahody a rozmixujeme. Smícháme s ostatními surovinami, dáme do formy a pečeme v troubě na 160°C cca 30 minut - hlídejte, každá trouba peče jinak ????
-
Necháme vychladnout a potřeme krémem, který jsme si mezitím zpracovali.
Dáme na pár hodin do lednice a potom můžeme ozdobit ovocem, kokosem, rozpuštěnou čokoládou... je to na vás
Makronutrienty
19%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 055 kJ | 1 953 kJ |
Kalorická hodnota | 252 kcal | 467 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,93 g
3,44 g |
12,8 g
6,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,693 SVJ | 1,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23 g
12,2 g |
42,6 g
22,7 g |
Bílkoviny | 6,27 g | 11,6 g |
Sůl | 0,119 g | 0,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů