Grilovaný tuňák s třemi saláty

Oli

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Grilovaný tuňák s třemi saláty

Když na grilovačku přijedou děti s rodinami, chci pestrý výběr :)

Maso i saláty připravíme raději s předstihem, ať se nám chutě hezky prolnou :).

Postup přípravy

  1. Steaky (1-2 cm silné) si naložíme den předem. Nesolíme, dosolíme až hotové před podáním.

  2. Salát čočkový: barevnou čočku (černá+žýlutá+zelená) si několikrát propláchneme, dáme uvařit s kostkou zeleninového bujonu asi 5 mimut, vypneme a necháme dojít. Propláchneme studenou vodou a necháme schladnout. Pak přidáme zálivku, nakrájené okurky a papriku a necháme zozležet.

  3. Salát coleslaw: zelí, mrkev a celer si nastrouháme nadrobno, ochutíme solí, pepřem, citronem a hořčicí. Zakápneme olejem, promícháme a necháme odležet v lednici.

    Před podáváním slijeme případnou vodu a vmícháme zakysanou smetanu.

  4. Salát šopský: nakrájíme si okurky a rajčata, papriku a cibuli.

    Zakápneme olejem, osolíme, opepříme.

    Přidáme kostičky balkánského sýra, nakrájenou čerstvou bazalku a podáváme.

  5. Finále: steaky tuňáka otřeme, dáme na rozpálený gril a z každé strany grilujeme asi 5-8 minut (dle velikosti). Dosolíme.

    Na talíř servírujeme steak, saláty, já měla i ogrilované půlky vařených brambor a samozřejmě dip s bylinkami.

    Chleba pro chlapy též musí být.

    Výborné jarní jídlo :))

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte