Italská klasika u nás doma...
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná
|
500 g |
voda vlažná
|
300 ml |
droždí kostka
|
0,5 kusu |
olivový olej
|
4 lžíce |
sůl
(použila som bylinkovú)
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vymiesim cesto,nechám 1hodinku vykysnuť.
-
Cesto si rozdelim na časti,alebo nechám v celku.Tvarujem priamo na plechu,cesto polejem olivovým olejom a rukami ho jemne povtláčam do cesta,pridám podľa chuti rajčiny, olivy, salámu, slaninku ,cesnak či bryndzu.
Posypem tymianom.
Pečiem pri 250/25minút.
Makronutrienty
78%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 013 kJ | 2 155 kJ |
Kalorická hodnota | 242 kcal | 515 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
42,8 g
0,118 g |
91,1 g
0,252 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,28 SVJ | 9,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,12 g
0,815 g |
10,9 g
1,73 g |
Bílkoviny | 6,65 g | 14,2 g |
Sůl | 1,44 g | 3,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů