Efektní, rychlé lowcarb dezertíky.
Děkujeme Susan Medřické za krásný recept :)
- 30m
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto - do 2 hrnků | |
---|---|
mandlová mouka
|
2 lžíce |
mouka kokosová
|
30 g |
erythritol, sukrin
|
2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
0,5 lžičky |
sůl
|
1 špetka |
vajíčka
|
1 kus |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
100 ml |
kakaový prášek, holandské kakao
do půlky těsta
|
1 lžička |
čaj zelený matcha, prášek
do druhé půlky těsta
|
1 lžička |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 g |
erythritol, sukrin
|
1 lžička |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
30 g |
Postup přípravy
-
Připravíme si dva stejné hrnky, lehce vymažeme máslem.
Vše krom kakaa a čaje vymícháme na těsto, rozdělíme na půlky.
Do jedné zamícháme kakao, do druhé čaj.
-
Dáme do hrnků, v mikrovlnce pečeme asi 4 minuty.
Necháme vychladit, nakrájíme na kolečka, spojíme krémem a nazdobíme.
-
Den předem si připravíme pařížskou šlehačku:
Do maleho hrnecku si nalejeme slehacku a privedeme k slabemu varu,odstavime hrnek z plotny a pridame nalamanou cokoladu I s sladidlo,nechame cokoladu rozpustut a znovu chvilku zahrejeme,odstavime a obcas zamichame. Až je krem vychladlý, dame pres noc do lednice. Druhy den vyslehame a mame parizskou slehacku.
-
Můžeme dozdobit rozpuštěnou čokoládou, hoblinkami, krémem, ovocem...
Makronutrienty
26%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 128 kJ | 2 557 kJ |
Kalorická hodnota | 270 kcal | 611 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,3 g
4,79 g |
23,4 g
10,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,03 SVJ | 2,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,3 g
11,9 g |
50,5 g
26,9 g |
Bílkoviny | 7,01 g | 15,9 g |
Sůl | 0,457 g | 1,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů