Domácí majonéza ze 4 surovin

Hana Štipák

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Domácí majonéza ze 4 surovin

Dneska je hlavním tématem Domácí Majonéza Ze 4 Surovin, kterou doma zvládneš přichystat levou zadní. Dlouho jsem kolem receptu pokukovala, četla reakce jaký olej použít a jaký ne, jestli vajíčko celé nebo jen žloutek a tak dále hurá pojďme.

Postup přípravy

  1. K vyšlehání majonézy jsem použila klasický ponorný mixér. Majonézu jsem mixovala ve skleněné menší zavařovací sklenici, abych ji pak mohla už jen zavřít a nemusela přemisťovat. Do sklenice jsem dala celé vajíčko, olej, sůl a citronovou šťávu. Tyčový mixér jsem dala až na dno sklenice a začala mixovat na nejnižší rychlosti. Jakmile se začala majonéza tvořit, tyčový mixér jsem začala pomalu zvedat nahoru.

  2. Mixovala jsem cca 2 minutky, kdy se mi vytvořila hustá souměrná majonéza. Podle chuti můžeš ještě majonézu dochutit solí. Já jí dala na začátku málo, tak jsem pak ještě dosolovala.

  3. Majonézu skladuj ve šroubovací sklenici v ledničce. Veř mi, že se dlouho neohřeje

    Majonézu skladuj ve šroubovací sklenici v ledničce. Veř mi, že se dlouho neohřeje

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte