DEMI-GLACE (redukovaný vývar)

Mirka Litvanová

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

DEMI-GLACE (redukovaný vývar)

Poctivý silný vývar je tekuté zlato pro naše tělo, nejen při nízkosacharidovém (LC) stravování...pod maso, do polévek...

Postup přípravy

  1. V PH udělat vývar - kosti dávám napřed do trouby, 250 C asi 20 minut (kvůli barvě a vysrážení bílkovin). Pak dám do PH, přidám ciluli na čtvrtky a 1 PL octa.

  2. Ze 6 kg kostí byli asi 4 litry vývaru ... zcedit přes plátno, nalít do hrnce a redukovat (vařit) až zbyde cca 500 ml hustého gelu. Po vychladnutí nalít do sáčků na led a dát do mrazáku.

  3. Použití: Normálně místo vývaru zředit vodou, nebo pod maso, do omáček ...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte