Dobrá bábovka bez lepku, která se povede. Bude chutným moučníkem či snídaní...
- 50m
- 16 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
cukr krupice
|
100 g |
vajíčka
|
4 kusy |
olej řepkový
|
150 ml |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
citrónová kůra
|
1 lžička |
cukr vanilkový
|
1 kus |
bezlepková mouka, univerzální směs
měla jsem 200g Jizerku + 100g Unimix
|
300 g |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový
|
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Ušleháme vajíčka s cukrem do pěny, snížíme optáčky a přišleháme ostatní suroviny.
Pečeme ve formě vysypané kokosem asi 35 min/200°C, zkusíme špejlí.
-
Necháme chvilku ve formě, pak opatrně vyklopíme.
Makronutrienty
52%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 259 kJ | 1 184 kJ |
Kalorická hodnota | 540 kcal | 283 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
47,2 g
15,7 g |
24,8 g
8,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,72 SVJ | 2,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
38,7 g
2,43 g |
20,3 g
1,28 g |
Bílkoviny | 4,1 g | 2,15 g |
Sůl | 0,461 g | 0,242 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů