Sladké pečivo, nebo také sladké vánoční nízkosacharidové (low carb) cukroví. Inspiraci na tyto lC a keto šneky jsem čerpala na https://sugarfreelondoner.com/keto-cinnamon-rolls-sugar-free/
- 40m
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mozzarella, měkký sýr
|
175 g |
mandlová mouka
|
80 g |
čerstvý krémový sýr
|
2 lžíce |
vajíčka
|
1 kus |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 lžičky |
Náplň | |
voda vařící
|
2 lžíce |
xylitol
|
2 lžíce |
skořice mletá
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Předehřát troubu na 180 °C. Mozzarellu pomalu rozehřát na pánvičce společně se 2 lžícemi sýra v jemnou směs. Postupně přidat mandl.mouku (smíchanou s práškem do pečiva), po odstavení z plotny vmíchat do těsta vajíčko. Udělá se krásné, hladké těsto. Udělat placku (já udělala 20x37 cm)
-
nakrájet (24 proužků), potřít skořicí. Zatočit a dát na plech (s podložkou). Péct asi 20 minut. Nejlépe sníst teplé
Makronutrienty
21%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 336 kJ | 226 kJ |
Kalorická hodnota | 319 kcal | 54,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
1,75 g |
1,82 g
0,296 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 0,182 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,8 g
8 g |
4,19 g
1,35 g |
Bílkoviny | 16,7 g | 2,82 g |
Sůl | 0,669 g | 0,113 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů