
Protože jsem holka šetřivá (snažím se nic nevyhazovat) a z předchozího pečení lowcarb krtkových muffinků (recept v dřívějším příspěvku) mi zbylo vcelku dost vydlabaného materiálu vznikly "čokokřupinky".
V případě zájmu můžete mrknout i na mé IG ????
https://www.instagram.com/p/CdeBhr_LfUu/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
mandlová mouka
|
125 g |
mouka kokosová
|
20 g |
máslo čerstvé
|
80 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
Krém | |
tvaroh měkký tučný
|
500 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
250 ml |
čekankový sirup
+čokokřupky (kdo nemá, může třeba dát ovoce)
|
10 g |
Postup přípravy
-
Mouky a kakao zalijeme rozpuštěným máslem a pořádně promícháme. Natáčíme do formičky a pečeme na 180 stupňů 10 minut.
-
Vydlabané těsto jsem nadrtila a nechápe několik dní v misce schnout, občas promíchala.
Případně upéct třeba "čtvrtinovou" várku těsta na krtkovi muffinky a křupinky si vytvořit.
-
Vyšleháme tvaroh a smetanu do pevného krému, pak osladíme sirupem a přimíchame křupky.
Na vychladlý korpus nalijeme krém (trochu jsem si oddělala do zdobícího sáčku, na ozdobení vršku, ale v tom vedru se krém neudržel a místo pěkný špiček vznikly spíš takové bobky - no nevadí, na chuť to nemá vliv), ozdobíme ovocem a necháme minimálně do druhého dne zatuhnout v lednici.
Makronutrienty
14%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 280 kJ | 1 064 kJ |
Kalorická hodnota | 306 kcal | 254 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6 g
3,12 g |
4,99 g
2,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,6 SVJ | 0,499 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,8 g
12,9 g |
23,1 g
10,7 g |
Bílkoviny | 9,59 g | 7,97 g |
Sůl | 0,087 g | 0,072 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů