Barva netradiční, ale dobrota veliká.
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
mangold
červený
|
800 g |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
5 kusů |
mléko nízkotučné, odstředěné
|
100 ml |
zakysaná smetana
|
100 g |
sůl
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vodou a dusíme, než si připravíme mangold.
-
Mangold pečlivě omyjeme a nasekáme nadrobno i s řapíky. Přidáme do hrnce a dusíme, dokud není mangold měkký. Kontrolujeme hlavně řapíky, ty jsou tvrdší. Podle potřeby podléváme malým množstvím vody, aby se mangold nepřipaloval.
-
V mléce rozmícháme mouku, přidáme k mangoldu a společně ještě povaříme.
Nakonec zjemníme smetanou a osolíme. Když je směs moc řídká, redukujeme, dokud nedosáhneme požadované hustoty.
Makronutrienty
44%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 271 kJ | 747 kJ |
Kalorická hodnota | 64,9 kcal | 178 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,99 g
1,21 g |
13,7 g
3,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,499 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,79 g
0,95 g |
10,4 g
2,61 g |
Bílkoviny | 2,45 g | 6,74 g |
Sůl | 0,463 g | 1,28 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů