
Báječná lowcarb snídaně na dny volna...
Děkujeme Lence Matoušové za recept :)
Další LC inspirace můžete naleznout na IG:
https://www.instagram.com/p/CZuR4PUKqO4/...
- 10m
- 7 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
125 g |
125 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše (krom ghee) si pořádně vymícháme do hladkého těsta. Potom smažíme dozlatova na přep. másle.
Zdobené lžící zakysané smetany, jahodami, borůvkami a čekankovo-karamelovým toppingem.
Makronutrienty
7%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 281 kJ | 677 kJ |
Kalorická hodnota | 306 kcal | 162 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,01 g
1,5 g |
1,59 g
0,794 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,301 SVJ | 0,159 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,1 g
15,4 g |
15,4 g
8,16 g |
Bílkoviny | 9,08 g | 4,8 g |
Sůl | 0,265 g | 0,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů