Báječná lowcarb snídaně na dny volna...
Děkujeme Lence Matoušové za recept :)
Další LC inspirace můžete naleznout na IG:
https://www.instagram.com/p/CZuR4PUKqO4/...
- 10m
- 7 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
3 kusy |
mascarpone
|
125 g |
mandlová mouka
|
3 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše (krom ghee) si pořádně vymícháme do hladkého těsta. Potom smažíme dozlatova na přep. másle.
Zdobené lžící zakysané smetany, jahodami, borůvkami a čekankovo-karamelovým toppingem.
Makronutrienty
8%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 294 kJ | 680 kJ |
Kalorická hodnota | 309 kcal | 163 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,33 g
1,53 g |
1,75 g
0,804 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,333 SVJ | 0,175 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,2 g
15,4 g |
15,3 g
8,12 g |
Bílkoviny | 9,3 g | 4,89 g |
Sůl | 0,266 g | 0,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů