Možná bychom mohli s tím mexickým jídlem začít hezky od polévky co říkáte? Tahle je hustá ,vydatná a mě moc chutnala!
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
cibule
|
1 kus |
červená paprika
|
2 kusy |
fazole černé sterilované
|
290 g |
kukuřice sterilovaná
|
10 g |
vývar zeleninový domácí
|
300 ml |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
omáčka mexiko guacamole
|
10 g |
limetková šťáva
|
1 lžička |
olivový olej
|
1 lžíce |
Příloha | |
tortillas, placky
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Cibuli si nakrájíme najemno, papriky na kostičky a společně restujeme na olivovém oleji. Přidáme fazole, kukuřici ,mole a zalijeme vývarem. Polévku není třeba vařit nijak dlouho tak nám postačí cca 10 - 15 minut. Vedle si na suché pánvi "opražíme" tortillu pokrájenou na kostičky, tak ,aby nám krásně zezlátla.Na konec polévku dochutíme chilli, solí, limetkovou šťávou a doplníme o tortillu kterou vložíme přímo do polévky .
Makronutrienty
69%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 238 kJ | 2 323 kJ |
Kalorická hodnota | 57 kcal | 555 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,93 g
0,797 g |
87 g
7,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,893 SVJ | 8,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,45 g
0,266 g |
14,1 g
2,59 g |
Bílkoviny | 2,57 g | 25,1 g |
Sůl | 0,293 g | 2,86 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů