Rychlé lowcarb jídlo z horovzdušné fritézy.
Autorka Věra Husáková dostala jako dárek pod stromeček HF, tak vyzkoušela - děkujeme :)
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí křídla
|
1 400 g |
Marináda | |
sojová omáčka
|
2 lžíce |
olivový olej
|
1 lžíce |
česnek stroužky
|
2 kusy |
chilli omáčka
|
2 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Křídla jsem omyla, osušila a potřela marinádou a nechala přes noc odležet, pak jsem je ve fritéze pekla 25 minut.
Makronutrienty
2%
55%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 847 kJ | 1 034 kJ |
Kalorická hodnota | 202 kcal | 247 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,624 g
0,263 g |
0,763 g
0,321 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,062 SVJ | 0,076 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
4 g |
17,4 g
4,89 g |
Bílkoviny | 18,2 g | 22,3 g |
Sůl | 0,319 g | 0,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů