Křenová omáčka

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Křenová omáčka

Jedno retro jídlo v odlehčené variantě.

Postup přípravy

  1. Nastrouháme křen na jemném struhadle.

    Do hrnce dáme vařit mléko, malé množství studeného si dáme stranou a rozmícháme v něm mouku. Když začne mléko v hrnci vařit přidáme zbytek mléka s moukou, Za častého míchání přivedeme k varu. Několik minut povaříme.

    Přidáme nastrouhaný křen a necháme ještě 2-3 minuty povařit. Pořád mícháme, aby se mléko nepřipálilo.

    Nakonec ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  2. Na talíři můžeme ozdobit najemno nakrájeným pórkem.

    Poznámka: Servírujeme jako bezmasé jídlo s knedlíkem nebo bramborem. Pro milovníky masa servírujeme s vařeným hovězím masem, uzeným masem nebo vařeným vepřovým nebo hovězím jazykem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte