Indické Curry Madras

Silvie Ondráčková

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Indické Curry Madras

Dnes vařila dcera

Postup přípravy

  1. Očistěte zeleninu. Oloupejte a nakrajejte cibuli nadrobno, nakrajejte papriku a rajcata na kousky a rozdělte květak na malé růžičky.

  2. Rozřízněte palivou papriku na polovinu, případně odstraňte semínka a nakrajejte nadrobno. Se semínky bude pokrm pikantnější.

    Vymačkejte šťavu z limetky.

  3. Uvařte basmati rýži podle návodu.

  4. Nakrájejte kuřecí prsa na nudličky.

    Zahřejte olej ve velké panvi a osmažte kuřecí prsa dozlatova. Přidejte civuli a vařte 2 minuty při středně vysoké teplot3.

  5. Přidejte zeleninu a ochuťte palivou paprikou (podle preference pálivosti) a za stalého míchaní smažte 4 minuty při vysoké teplotě.

  6. Přidejte curry madras pastu a smažte další 2 minuty při střední teplotě.

    Přidejte kokosové mléko, míchejte dokud se nezačne vařit. Vařte zakryté na mírném ohni po dobu 10 minut. Přidejte limetkovou šťávu dle chuti.

    Podávejte s rýží

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte