- 40m
- 20 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
hladká mouka pšeničná
|
1,5 hrnků |
erythritol, sukrin
|
15 lžiček |
kypřící prášek do perníku
|
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
slunečnicový olej
|
0,5 hrnku |
mléko sojové, rostlinný nápoj
|
1 hrnek |
mléko mandlové, rostlinný nápoj
|
100 ml |
vejce slepičí malé, s
|
2 kusy |
jablka
|
4 kusy |
Postup přípravy
-
Smíchejte sypké suroviny, přidejte tekuté a promíchejte na hladké těsto. Na plech dejte papír na pečení a těsto na něj vylijte. Jablka nakrájejte na měsíčky a poklaďte na těsto.
Pečte na 180 asi 30 min.
Makronutrienty
49%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 908 kJ | 679 kJ |
Kalorická hodnota | 217 kcal | 162 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,3 g
1,76 g |
13,7 g
1,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,83 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,4 g
1,16 g |
11,5 g
0,865 g |
Bílkoviny | 3,9 g | 2,91 g |
Sůl | 0,494 g | 0,369 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů