![Perník s jablky](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/7712/F4QYXYC4W4/recipes.view.hero/IMG_20211121_163534863.jpg)
- 40m
- 20 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
15 lžiček |
15 lžiček |
1 kus |
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 hrnek |
1 hrnek |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 100 ml |
100 ml |
2 kusy |
2 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Smíchejte sypké suroviny, přidejte tekuté a promíchejte na hladké těsto. Na plech dejte papír na pečení a těsto na něj vylijte. Jablka nakrájejte na měsíčky a poklaďte na těsto.
Pečte na 180 asi 30 min.
Makronutrienty
61%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 632 kJ | 473 kJ |
Kalorická hodnota | 151 kcal | 113 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,1 g
1,76 g |
13,6 g
1,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,81 SVJ | 1,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,37 g
1,16 g |
6,26 g
0,865 g |
Bílkoviny | 3,31 g | 2,48 g |
Sůl | 0,494 g | 0,369 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů