Máslové sušenky

Recepty pro život

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Máslové sušenky

Recept na zdravé křupavé sušenky bez lepku, bez laktózy a bez rafinovaného cukru mi dlouho unikal. Dokonce jsem to v jednu chvíli chtěla vzdát s tím, že bez cukru to asi nepůjde. Nakonec se ale zadařilo a výborné křupavé máslové sušenky jsou na světě.

Postup přípravy

  1. Nejprve necháme změknout přepuštěné máslo při pokojové teplotě.

  2. Poté necháme předehřát troubu na 175 °C.

  3. Máslo vyšleháme.

  4. Za stálého šlehání přidáme vanilkový extrakt a javorový sirup.

  5. Smícháme s tapiokovou a mandlovou moukou a vytvoříme těsto.

    (Poznámka: těsto by mělo držet pohromadě, ale příliš se nelepit. Pokud se těsto lepí, přidejte lžíci tapiokové mouky. Jestli je naopak suché a špatně drží pohromadě, přidejte javorový sirup.)

  6. Těsto rozdělíme na 20 stejných částí a vytvarujeme jednotlivé sušenky.

  7. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 15 minut. Ke konci pečení raději hlídejte, sušenky by měly být akorát do zlatova.

  8. Necháme chvíli vychladnout a můžeme podávat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte