Recept plný zeleniny vhodný pro NED.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
kuřecí prsa
|
100 g |
mrkev
|
50 g |
hrášek mražený
|
40 g |
kedlubna
|
1 kus |
olivový olej
|
1 lžička |
zakysaná smetana
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
paprika sladká mletá
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Kedlubnu nakrájejte na slabší hranolky, přidejte lžičku olivového oleje a mletou papriku. Hranolky dělám v horkovzdušné fritéze na 180 asi 12 minut. Během pečení je třeba je asi dvakrát promíchat.
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky a prudce opečte na pánvi. Přidejte hrášek a nadrobno nakrájenou mrkev. Trochu podlijte vodou, přikryjte pokličkou a poduste. Když je zelenina na skus, sundejte z plotny a vmíchejte lžíci zakysané smetany. Koření použijte podle chuti, já dávám vege mix - koření od Davídka.
Makronutrienty
29%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 460 kJ | 1 317 kJ |
Kalorická hodnota | 110 kcal | 315 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,01 g
1,81 g |
17,2 g
5,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,601 SVJ | 1,72 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,07 g
15,1 g |
14,5 g
43,1 g |
Bílkoviny | 9,68 g | 27,7 g |
Sůl | 0,52 g | 1,49 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů