Holandský řízek

Jogínka

Holandský řízek

Česká klasika:) recept na holandský řízek...

Postup přípravy

  1. Nakrájejte maso na menší kusy, osolte a opepřete a až poté společně umelte. Promíchejte se studeným mlékem a upěchujte. Nechte odpočívat v chladničce, nejlépe přes noc. Po odležení přidejte na kousky nakrájený nebo nahrubo nastrouhaný sýr, případně ještě ledovou vodu nebo vývar a vmíchejte nasekanou pažitku nebo petrželku. Poté masovou směs tvarujte na placky asi 1 - 1,5 cm vysoké. Obalte je postupně v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

    Řízky usmažte na pánvi s rozpáleným tukem dozlatova a následně je dokončete pečením v troubě nastavené na 160 °C po dobu 8 až 10 minut. Pro zdravější variantu holandského řízku zvolte pečení v troubě místo smažení na pánvi. Tato metoda nabízí stejně lahodný výsledek.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte