ŘEZY RÁKOSNÍČEK

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

ŘEZY RÁKOSNÍČEK

Co se týče lidových tradic, jsem tak trošku rebel. Takže klidně jím maso, když bych měla držet půst a klidně uvařím nudle s mákem, když bych měla péct husu...

Ale pro svoje rošťárny jsem si nadmíru oblíbila Zelený čtvrtek a letos vyměnila špenátovou bábovku za...

Postup přípravy

  1. Na husté sítko vyklopíme rozmrzlý špenátový protlak a necháme ho vykapat.

  2. V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem do husté bílé pěny, po částech přišleháme olej, poté vmícháme vykapaný špenát, mandlové aroma, mleté mandle, po částech vsypeme směs mouky a kypřícího prášku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.

  3. Těsto vlijeme na hluboký plech, vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou (použila jsem plech o rozměrech (40x27cm) a pečeme cca 20-25 minut na 170 stupňů.

  4. necháme vychladnout, potřeme náplní, posypeme skořicovým cukrem a dáme zatuhnout do ledničky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte