Zlatá kuřecí polévka s lehkými drožďovými knedlíčky

Jídelní plán

Zlatá kuřecí polévka s lehkými drožďovými knedlíčky

Kuřecí polévka, která je zlatá po všech směrech - barvou, chutí i snadnou přípravou. Knedlíčky jsou bez mouky, z drůbežího masa a nadýchané jako obláčky.

Postup přípravy

  1. Příprava zeleniny:

    Mrkev a petržel nastrouháme na jemném struhadle. Opečeme na másle se špetkou soli prakticky do sucha - mícháme a třeme o dno hrnce. Zelenina velmi zmenší objem a zkaramelizuje. Žádá si to svůj čas, ale dodá polévce výraznou a vemi specifickou chuť. Pozor, snadno se v této fázi připálí.

    Jakmile je už je zelenina důkladně osmahlá, přesypeme do misky a do hrnce dáme vařit vodu.

  2. Příprava knedlíčků:

    Cibulku pokrájíme na jemno a na oříšku másla osmahneme dohněda. Přidáme droždí, na mírném plamení mícháme a třeme, dokud se nerozpustí. Necháme zchladnout.

    Mezitím si připravíme najemno nakrájenou petrželku. Pokud ji nemáte, vůbec nic se neděje - v receptu je i další koření, které knedlíčky příjemně ochutí.

    Do food procesoru nakrájíme na menší kostky drůbeží maso - lze použít jakékoliv libové a beze šlach - např. krůtí nebo kuřecí prsa. Přidáme droždí, všechny ostatní suroviny a rozmixujeme dohladka.

    Do vzniklé kaše nakonec vmícháme část nakrájené listové petrželky.

    K varu přivedeme osolenou vodu. Do vroucí vody potom lžící upouštíme knedlíčky v požadované velikosti. Necháme provařit. Nejlépe je vyzkoušet si směs na jednom knedlíčku - ochutnat, potom případně dochutit.

  3. Do vody ke knedlíčkům přidáme osmahlou zeleninu, ztlumíme vařič a necháme pomalu probublávat cca dalších 15 minut. Dochuťte solí, pepřem nebo další petrželkou a můžete podávat:) Pokud by se vám polévka zdála hustá, klidně dořeďte vodou:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte