Zelňák - LC

Low_carb_s_andie

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Zelňák - LC

Zelňáky jsou teď hitem nízkosacharidového (lowcarb) stravování - a právem. Už naše babičky ho pekly, i když s chudším složením:)

Postup přípravy

  1. 500g kysaného zelí jsem překrájela a dala do zapékací mísy. Přidala jsem jednu nastrouhanou mrkev, asi 150g nastrouhaného sýru, anglickou slaninu na kostičky a kousek klobásy, co nám zbyla v lednici. Na závěr jsem dala dvě vejce, smetanu na vaření a koření (sůl, pepř, kmín a trošku kurkumy).

  2. Promíchala jsem a dala péct nejdřív cca na 15 min. na 170°C a potom jsem přidala na 200°C. Je to výborné jen tak, nebo jako příloha k masu:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte