Zelná polévka lc

Lucca

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Zelná polévka lc

V chladném počasí krásně zahřeje. Polévku mám z uzených kostí, ty jsou na vývar nejlepší.

Postup přípravy

  1. Uzené kosti dáme vařit spolu s cibulí, pepřem, novým kořením,bobkacem, solí. Pěnu postupně odebíráme. Vedle si mezitím dáme vařit kedlubnu na kostky spolu s kurkumou a solí. Když jsou kosti uvařené ,vyndáme je, z vývaru vybereme koření a do vývaru dáme zelí. Já mám radši kyselejší tak dávám i s vodou. Zelí vaříme do měkka. Maso obereme , klobásu nakrájíme a hodíme k zelí. Když je kedlubna uvařená , částečně slejeme vodu a zbytek přidáme k zelí do vývaru. Dochutíme a přidáme smetanu dle chuti a majoránku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte