Zeleninový talíř s tuňákovým steakem a vajíčkem

Kateřina Gallinová

Zeleninový talíř s tuňákovým steakem a vajíčkem

Jednoduché, rychle připravené, vysoce výživné a přitom chutné jídlo, co víc dodat?

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistěte/oloupejte a nakrájejte na nudličky nebo plátky a obložte jí talíř.

  2. Rozpalte pánev, dejte na ni ghí a velmi zprudka z obou stran pečte tuňákový steak. Měl by zůstat uprostřed růžový až syrový. Poté ho přesuňte na talíř.

  3. Mezitím vložte vajíčko do hrnce s vařící se vodou a připravte ho naměkko, mělo by být hotové za 4 až 5 minut. Oloupejte ho a na talíři rozkrojte na poloviny.

  4. Tuňákový steak a vajíčko posypejte hrubší mořskou solí a natí z jarní cibulky. Tuňáka a zeleninu pokapejte citrónovou šťávou a ihned podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte