- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
ledový salát
|
100 g |
vepřová panenka
|
110 g |
okurka
|
100 g |
červená paprika
|
100 g |
rajčata cherry
|
100 g |
olivový olej
|
1 lžíce |
sůl
sůl lze nahradit Ume octem
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
ocet balsamikový
|
1 lžička |
olivy zelené
|
20 g |
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájet, přidat koření, olej, nakrájené olivy a promíchat. Nakrájenou panenku nakrájet na kousky, zprudka osmahnout. A už jen servírovat.
Dobrou chuť:)
Makronutrienty
tuky
30%
sacharidy
27%
27%
bílkoviny
44%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 248 kJ | 1 347 kJ |
Kalorická hodnota | 59,2 kcal | 322 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,01 g
0,523 g |
16,4 g
2,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,301 SVJ | 1,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,4 g
0,713 g |
18,5 g
3,88 g |
Bílkoviny | 4,94 g | 26,9 g |
Sůl | 0,451 g | 2,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů