Zelené fazolky se žampiony

Zelené fazolky se žampiony

Jak nejraději připravujete zelené fazolky?

U mě zatím vede klasika se slaninou nebo varianta se žampiony.

Děkujeme Anně Keclíkové za recept, více na jejím blogu Recepty pro život.

Postup přípravy

  1. 1. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Z fazolek odkrojíme špičku a stopku a překrojíme je na polovinu nebo na třetiny.

    2. Na pánvi rozpálíme olej a necháme rozvonět prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek.

    3. Přidáme nakrájené žampiony, promícháme a necháme změknout pod pokličkou (cca 5 minut). Poté dáme stranou.

  2. 4. Do stejné pánve po žampionech dáme fazolky, 2-3 lžíce vody a omáčku coconut aminos. Opět necháme změknout pod pokličkou cca 5 minut.

    5. Nakonec osolíme a opepříme, přidáme zpět žampiony a vše promícháme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte