Rychlý a výborný nízkosacharidový dezert, zkuste!
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
http://anetschneiderova.cz/
- 30m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
4 kusy |
mandle mleté
|
50 g |
vanilkový extrakt
|
0,5 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
xylitol, cukr březový
|
1 lžíce |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
borůvky
|
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíte se špetkou soli vyšleháte do tuhé pěny. Žloutky si smícháte s moukou, případně sladidlem a poté se sněhem. Těsto rozdělíte na dvě části a do první přidáte vanilku. Do druhé lžíci kakaa a na pečicím papírem vyložený plech uděláte z tmavého těsta proužky a dáte na 3 minuty do vyhřáté trouby péct.
-
Poté vanilkovým těstem doplníte mezery a pečete dalších cca 10 minut. Mezitím si vyšleháte smetanu, přidáte tvaroh a borůvky. Korpus necháte vychladnout a pomažete krémem. Smotáte a necháte uležet.
Makronutrienty
20%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 837 kJ | 736 kJ |
Kalorická hodnota | 200 kcal | 176 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,32 g
1,98 g |
5,55 g
1,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,632 SVJ | 0,555 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,5 g
7,32 g |
14,5 g
6,44 g |
Bílkoviny | 8,34 g | 7,33 g |
Sůl | 0,251 g | 0,221 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů