Zapečený patizon a cuketa s masem

Zapečený patizon a cuketa s masem

Jednoduché lowcarb jídlo ála francouzské brambory. Přebytky zeleniny ze zahrady a zbytky masa z lednice. A úžasné jídlo, které radši než ohřáté v těchto slunných dnech jím vychlazené z lednice, zasytí a ochladí...děkujeme Jozefu Kabátovi :)

Postup přípravy

  1. Do vyššího pekáčku jsem na kostky (cca 2 cm) nakrájel zeleninu, na osminy cibule, na podobné kousky i masa (uzeného bylo kousek a kuřecí prsa zbyla z grilu, tzn. maso bylo předem už tepelně zpracované), okořenil, přidal ghí a pekl cca 1 hodinu.

  2. Potom jsem rozšlehal vejce se smetanou, zalil a nechal propéct a nakonec posypal nastrouhaným sýrem a cca dalších 15-20 min nechal sýr zapéct. Cuketu jsem neloupal, patizon ano, ale když je mladý nemusí se, slupka změkne. Nesolil jsem, v koření Zlaté kuře už sůl je.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte