Zapečený karfiol s uzeným kuřetem

Zapečený karfiol s uzeným kuřetem

Zdravý lowcarb oběd, plný vitamínů a bílkovin.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za báječný recept :)

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem v pekáčku dal péct uzená křídla s cibuli na čtvrtky. Pekl jsem na ghí na 180 °C cca 1/2 hodiny. 20 minut jsem vařil v parním hrnci rozdělený květák.

  2. Křídla jsem rozebral, maso smíchal zpátky s cibulí a uvařeným květákem, osoleným a opepřeným. Pekl jsem na 180 °C dalších 30 minut.

  3. Vyšlehal 3 vejce a 100 ml smetany a zalil po celé ploše a dál zapékal a po dalších 15 minutách posypal nastrouhanou goudou a přes sýr přelil zase dalšími vyšlehanými vejci se smetanou. Zapékal jsem do zezlátnutí vrchu.

  4. Pekáč jsem použil skleněný vyšší, rozměry 25x35 cm. Rajčata jsou moje ze zahrádky, ještě stále sklízím. Dužina je zelená, velmi chutná a sladká.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte