ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S HOUBAMI A UZENÝM MASEM

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S HOUBAMI A UZENÝM MASEM

Už se objevují první nesmělé náznaky houbařské sezóny, takže vymetu mrazák a budu doufat, že porostou...

Postup přípravy

  1. 500g těstovin (suchých, v syrovém stavu), cca 500g mražených hub, 1 cibule (nadrobno), sůl, drcený kmín, mletý černý pepř, cca 400g uzeného masa (dávám uvařený uzený ocásek (na kostičky), 6 vajec, 1 kelímek smetany ke šlehání, sádlo, sekaná petrželka.

  2. Vezmeme si arch pečícího papíru, zmačkáme ho, namočíme v teplé vodě, vyždímáme a opatrně opět roztáhneme a vysteleme s ním připravený pekáč. Tahle vychytávka se hodí zejména těm, kteří nechtějí po jídle drhnout připečené zbytky těstovin a vajec z pekáče.

  3. Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě (já je vařím ve vývaru z uzeného masa) a poté scedíme. Houby podusíme na cibulce, přidáme kmín, pepř a sůl dle chuti. Uzené maso uvaříme, obereme od kosti a nakrájíme na kostičky.

  4. Vše společně promícháme společně se syrovými vejci, petrželkou a smetanou, vsypeme do pekáče, který jsme si vyložili pečícím papírem nebo vymazali sádlem a pečeme asi 40 minut na 180 stupňů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte