Úžasně dobrý nízkosacharidový oběd, suroviny můžete různě zaměnit dle sezóny a jídlo vždy bude skvělé.
Děkujeme Jitce Smrčkové za parádní tip :)
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
maso mleté
|
800 g |
vejce slepičí velké, l
|
2 kusy |
mrkev
|
1 kus |
cibule
|
1 kus |
vepřové sádlo
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
rané bílé zelí
|
600 g |
zakysaná smetana
|
200 g |
kopr čerstvý, koprová nať
|
1 hrst |
Navrch | |
rajčata
|
6 kusů |
česnek stroužky
|
3 kusy |
sýr eidam 45%
|
300 g |
smetana na vaření
|
150 g |
Postup přípravy
-
800g mleté maso mix. smíchat se 2 vejci L a mrkví orestovanou na cibulce, sůl, pepř, 1/2 směsi dát do pekáčku, na to hlávku zelí (nakrájet, spatřit horkou vodou, posolit, pomačkat a smíchat se zakysankou a nasekaným koprem), na to druhou 1/2 mas. směsi, na to plátky rajčat a ty zasypat česnekem (dala jsem plátky) a 300g strouhaneho sýra smíchaného se 150ml smetany na vaření, péct (dle své trouby) 180°C cca 50min.
Makronutrienty
14%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 672 kJ | 3 215 kJ |
Kalorická hodnota | 161 kcal | 768 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,39 g
1,28 g |
16,2 g
6,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,339 SVJ | 1,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,5 g
5,18 g |
59,8 g
24,8 g |
Bílkoviny | 9,09 g | 43,5 g |
Sůl | 0,527 g | 2,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů