Jednoduché a vynikající nízkosacharidové jídlo:).
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
sádlo
|
1 lžička |
maso mleté
|
300 g |
kořenicí směs garam masala
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
zelená paprika
|
1 kus |
žlutá paprika
|
1 kus |
mrkev
|
1 kus |
hlávkové bílé zelí
|
0,25 hlávky |
mozzarella, měkký sýr
|
1 kus |
Ještě | |
ledový salát
|
6 listů |
ředkvičky
|
10 kusů |
okurka
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Na osmahlou cibuli dát mleté maso, ochutit, osmahnout, přidat papriky, mrkev, zelí, promíchat a chvíli podusit. Pak dát do zapékací mísy, promíchat s kousky mozzarelly a nechat zapéct.
-
Servírujeme s listy salátu, ředkvičkami a okurkou, dobrou chuť:)
Makronutrienty
27%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 337 kJ | 2 847 kJ |
Kalorická hodnota | 80,6 kcal | 681 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,8 g
0,869 g |
32,1 g
7,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,38 SVJ | 3,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,21 g
2,21 g |
44 g
18,7 g |
Bílkoviny | 5,22 g | 44,1 g |
Sůl | 0,184 g | 1,56 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů