Zapečené maso se zeleninou a květákovým pyré!

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Zapečené maso se zeleninou a květákovým pyré!

Tento recept může na první pohled vypadat složitě, ale výsledkem je velice chutný a zajímavý obídek nebo třeba večeře.

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme květákové pyré.Květák rozebereme na menší růžičky a uvaříme do měkka (cca 30min).Scedíme vodu , krátce opečeme na másle, přidáme strouhaný parmazán a smetanu a rozmixujeme na hladké pyré.

  2. Vepřové maso nakrájíme na plátky, osolíme, naklepeme a obalíme v připravené směsi z vajec a ostatních ingrediencí.Potom ho zprudka opečeme na pánvi a dáme do zapékací misky.Na maso připravíme směs z orestované cibule, pórku, mrkve, papriky, hub a dýně hokaido.Nakonec směs zalijeme smetanou, ochutíme .Tuto směs naljeme na opečené maso ,pak přidáme vrstvu květákového pyré a posypeme parmazánem.Zapečeme v troubě na 180°C asi 40 min.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte