Servírujeme jako samostatné jídlo nebo s bramborovou kaší a dušenou zeleninou nebo jako přílohu k masu.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
jáhly, proso
|
50 g |
mangold
|
100 g |
mléko nízkotučné, odstředěné
|
200 ml |
vajíčka
|
2 kusy |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
muškátový ořech mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Jáhly nejprve důkladně propereme v několika vodách. Pak je uvaříme ve větším množství vody do měkka a scedíme. Nasypeme je zpět do hrnce, zalijeme mlékem a společně povaříme 2-3 minuty. Přikryjeme a necháme asi 5 minut odpočinout.
-
Mangold nasekáme na jemno. Přidáme k jáhlám, tím směs ochladíme a můžeme přidal vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Důkladně promícháme.
-
Směs naplníme do formiček na muffiny a pečeme v troubě na 180°C asi 15 minut, podle velikosti formiček.
Makronutrienty
55%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 390 kJ | 900 kJ |
Kalorická hodnota | 93,3 kcal | 215 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
2,42 g |
25 g
5,57 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 2,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,76 g
0,897 g |
6,37 g
2,07 g |
Bílkoviny | 6,03 g | 13,9 g |
Sůl | 0,424 g | 0,977 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů