Zapečené fazolové lusky se slaninou a sýrem - LC

Michal

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Zapečené fazolové lusky se slaninou a sýrem - LC

Rychlá nízkosacharidová večeře do pár minut, po které se budete olizovat až za ušima. To jsou tyto zapečené fazolové lusky. Nejlepší na tom je, že nezašpiníte moc nádobí – jen misku, hrnec a struhadlo. Tak šup do kuchyně! Myslím, že budete nadšení stejně jako já.

Postup přípravy

  1. Zapneme si troubu na 180 stupňů. Zapékací misku 25x16 cm vyložíme slaninou, zbytek nakrájíme na kostičky. Fazolové lusky vložíme do osolené vroucí vody a necháme projít varem. Poté slijeme, necháme chvíli okapat a rozložíme do zapékací misky na slaninu a přidáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky.

  2. Do misky dáme zakysanou smetanu, rozšleháme v ní vajíčko a přidáme 100 gramů nahrubo nastrouhaného eidamu. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.

  3. Tuto směs nalijeme na fazolky a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na cca 30 – 35 minut (do zezlátnutí).

  4. Ať chutná! A pokud budete zapečené fazolky zkoušet, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte