Zapečená krkovička, šťouchaný květák s mrkví Lowcarb

Lucca

Zapečená krkovička, šťouchaný květák s mrkví Lowcarb

Kdo má rád krkovičku a zeleninu? Určitě si pochutnáte.

Postup přípravy

  1. Suroviny na marinádu smícháme dohromady a na chvíli odložíme.

    Zeleninu(jakoukoliv máte rádi) nakrájíme na menší kousky. Plátky krkovice okořeníme.

    Do pekáčku vložíme polovinu zeleniny, na ni plátky krkovice a další vrstvu zeleniny. Zalijeme marinádou. Navrch poklademe plátky másla. Dáme péct zakryté na 200° cca 60 minut. Poté snížíme teplotu na 170-180° a pečeme odkryté ještě hodinku.

    Já na to akčně zapomněla a pekla jsem to asi dvě hodiny ????, ale aspoň krásně zhoustl sosík.

    No a mezitím si připravíme přílohu. Květák s mrkví vaříme v osolené vodě spolu s kurkumou doměkka.

    Na pánvi si na ghí osmažíme cibulku dozlatova.

    Scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a v hrnci šťouchadlem rozmačkáme, přidáme kousek másla, osmaženou cibulku a promícháme.

    A můžeme podávat ????

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte