Waldorfský salát s tuňákem

Recepty pro život

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Waldorfský salát s tuňákem

Recept na Waldorfský salát pochází již z konce 19. století, poprvé byl připraven v roce 1893. Hlavními ingrediencemi jsou jablka, řapíkatý celer, hroznové víno, majonéza a vlašské ořechy. Salát je svěží, chutný a rychlý na přípravu, hodí se jako lehká svačina nebo dezert. Mě momentálně nejvíce baví verze s tuňákem jako hlavní chod.

Postup přípravy

  1. Jablko nakrájíme na kostičky, celer na menší kousky a hroznové víno dle velikosti na poloviny nebo čtvrtky.

  2. V míse smícháme s vlašskými ořechy a majonézou.

  3. Přidáme tuňáka a opět vše promícháme dohromady.

  4. Podáváme s ledovým salátem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte