"VRABCI V HRSTI" SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORAMI

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

"VRABCI V HRSTI" SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORAMI

Po vydatném dešti vzali všemožní škůdci mou zahradu útokem, takže jsem se jala ji bránit všemi dostupnými prostředky.

Všechno potřebné na dnešní oběd jsem si v kuchyni hned brzy po ránu nachystala a hurá na zahradu, ukázat jim, kdo je tady pánem...

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, z obou stran osolíme a okořeníme, zakápneme olejem, navrstvíme pěkně na sebe do keramické nebo skleněné misky, přiklopíme pokličkou a necháme do druhého dne proležet.

  2. Poté každý plátek masa překrojíme na 4 díly a každý kousek zvlášť zabalíme do plátku anglické slaniny. Hotové "vrabce" skládáme vedle sebe do zapékací mísy nebo malého pekáčku, podlijeme směsí vývaru a sojové omáčky, přiklopíme pokličkou a dusíme 30 minut v troubě na 180 stupňů.

  3. Pak odklopíme, šťávu zahustíme hotovou jíškou, důkladně rozmícháme, vše vrátíme zpět do trouby a dopékáme do barvy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte