Po dlhšej pauze tu mám pre vás koláčik síce s ešte jesenným nádychom, no jeho vôňa, chuť a vláčnosť vás dostanú už aj v skoro zimnom období :)
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
dýně Hokkaido
|
400 g |
hladká mouka špaldová
|
100 g |
kokos sušený, strouhaný
|
70 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
slunečnicový olej
|
6 lžic |
kořenicí směs perníkové koření
|
1 lžička |
skořice mletá
|
0,5 lžičky |
med včelí
|
2 lžíce |
voda
|
250 ml |
rozinky sušené
|
2 hrsti |
banány
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Tekvicu umyjeme, pokrájame, nešúpeme ju! a dáme do mixéru spolu s banánom, medom a vodou a zmixujeme na kašu.
????Zmiešame suché suroviny, po zmiešaní pridáme olej, rozmixovanú zmes, hrozienka a spolu vymiešame.
-
Zmes dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč alebo menší plech.
Koláč pečieme asi pri teplote 170 stupňov cca 45 minút.
-
Koláčik je super ako sladká víkendová pochúťka alebo aj ako desiata do práce či školy.
Makronutrienty
54%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 875 kJ | 797 kJ |
Kalorická hodnota | 209 kcal | 191 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,8 g
2,8 g |
18 g
2,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,98 SVJ | 1,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,3 g
4,35 g |
13,1 g
3,96 g |
Bílkoviny | 2,24 g | 2,04 g |
Sůl | 0,573 g | 0,522 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů