Výborná nízkosacharidová alternativa bramborového salátu.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
kedlubna
|
1 kus |
kurkuma mletá
|
1 lžička |
sůl
|
0,5 lžičky |
mrkev
|
1 kus |
petržel kořenová
|
1 kus |
celer
|
0,25 kusu |
vajíčka
|
2 kusy |
cibule
|
1 kus |
nakládané kyselé okurky
|
4 kusy |
zakysaná smetana
|
1 lžička |
hořčice dijonská
|
1 lžička |
majonéza
|
3 lžíce |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Větší kedlubnu nakrájíme na kostičky a dáme vařit s kurkumou a solí.
Mrkev, petržel a celer dám také vařit do osolené vody.
Uvařím 2 vajíčka natvrdo.
-
Cibuli nakrájím nadrobno, 4 okurky také.
Vychladlou zeleninu a nakrájená vajíčka přidám, vmíchám zakysanou smetanu a hořčici, příp. trochu nálevu z okurek.
-
Vše lehce promíchám, dochutím pepřem a nechám v lednici přes noc proležet.
Je výborný!
Makronutrienty
38%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 426 kJ | 1 902 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 455 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,32 g
3,06 g |
28,3 g
13,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,632 SVJ | 2,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,57 g
5,41 g |
33,8 g
24,2 g |
Bílkoviny | 2,71 g | 12,1 g |
Sůl | 0,783 g | 3,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů