Vepřový závitek s dýňovým pyré - LC

Vepřový závitek s dýňovým pyré - LC 1 další fotka

Sladší dýně, mleté vepřové a list zelí jdou skvěle dohromady, skvělý nízkosacharidový oběd zvládne každý.

Děkujeme za opět báječný popis Jozefu Kabátovi :)

Postup přípravy

  1. Postup: do vroucí vody vložit rozebrané pekingské zelí na jednotlivé listy a chvilku povařit, prudce zchladit studenou vodou a poté nechat okapávat.

  2. Mezitím nastrouhat najemno cibuli, nahrubo mozzarellu, smíchat s masem a vejcem, podle chuti přidat koření, sůl a pepř. List zelí položit na rovnou plochu, v dlani vytvořit z masa váleček a zavinout do listu od silnější strany. Vložit do pekáčku, zbytek malých listů jsem jen pokladl vedle a ze zbytku masa udělal ještě koule a pekl na nich.

  3. Pekl jsem cca 60 minut na 180 °C pod alobalem, aby se listy nespálily. Nepodléval jsem před pečením, maso pustilo samo tuk a listy vodu.

  4. Dýni jsem rozpůlil, vydlabal dužinu, oloupal (hokkaidó se nemusí), nakrájel na menší kousky a pekl v troubě na 180 °C na trošce sádla do měkka. Přendal do nádoby, přidal smetanu, máslo a rozmixoval. Dosolil podle chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte