Vepřové plátky po znojemsku

Danula

Vepřové plátky po znojemsku

Kluci se dneska doslova poprali o to, kdo dostane dřív přidáno. Baštili jak bezední, takže jim určitě chutnalo. A to hlavně proto, že tradiční jídla jsou u nás doma velmi oblíbené. Vařím, peču a připravuji jídlo s láskou, takže kromě tradičního jídla jim chutná snad vše :)

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme z obou stran v pánvi na sádle a odložíme na dno tlakového hrnce.

  2. Ve výpeku necháme restovat cibuli a přidáme slaninu. Když vše získá tmavě hnědou barvu, zalijeme vývarem, promícháme a vlijeme do hrnce na maso.

    Maso by mělo být zcela ponořené, v případě potřeby přilijeme vodu. Přidáme sůl, pepř a sojovou omáčku, uzavřeme a vaříme asi 45 minut.

  3. Poté maso vyjmeme, do omáčky přidáme sterilované okurky a zahustíme záklechtkou z trochy vody a hladké mouky.

    Necháme ještě asi 10 minut provařit, dochutíme, vrátíme zpět maso a necháme prohřát.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte