Vepřové medailonky s pyré z batátů, chilli a čerstvého koriandru
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Ne že bych snad byla fanouškem batátů, sladkým bramborům jsem nikdy nepřišla úplně na chut, musím ovšem uznat ze v kombinaci s chilli a limetkou jsou batáty skvostné.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová panenka
|
320 g |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
olivový olej
|
1 lžíce |
Pyré | |
batáty, sladké brambory
|
400 g |
kořenicí pasta sambal oelek
|
1 lžíce |
koriandr čerstvý nať
|
1 hrst |
limetková šťáva
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájíme na medailonky opepříme pokapeme olivovým olejem a necháme odpočívat. Mezi tím si batáty upečeme do měkka. Hotové brambory oloupeme vložíme do vyšší nádoby, přidáme limetkovou šťávu, chilli pastu sůl pepř a vše promícháme ponorným mixérem. Nakonec vmícháme posekaný koriandr a podáváme s grilovanými medailonky.
Makronutrienty
46%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 460 kJ | 1 818 kJ |
Kalorická hodnota | 110 kcal | 435 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,7 g
2,17 g |
42,3 g
8,58 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,07 SVJ | 4,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,45 g
0,945 g |
13,6 g
3,73 g |
Bílkoviny | 9,28 g | 36,7 g |
Sůl | 1,4 g | 5,53 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů