Vepřové maso na česneku a žampionech, mandlový knedlík - LC

Laduš

Vepřové maso na česneku a žampionech, mandlový knedlík - LC

O víkendu vždycky vařím nějakou klasiku a je to na 2 - 3 dny. Většinou nějaké pečené maso nebo dušené s omáčkou, jako zrovna včera.

Postup přípravy

  1. Maso jsem nakrájela na kousky. Nakrájela jsem cibuli. Nemusí být úplně nadrobno, stejně se ten základ nakonec rozmixuje. Ve velkém kastrole jsem rozehřála sádlo a cibuli na mírném ohni osmahla do zlatohněda, asi tak půl hodiny. Aby jídlu dodala chuti a pěkně zabarvila omáčku. Potom jsem přidala prolisovaný česnek a krátce osmahla.

  2. Do kastrolu jsem přidala maso, promíchala jej se základem a opekla. Přidala jsem sůl, pepř, mletou papriku a Mahá koření a ještě chvilku jsem za stálého míchání opékala. Podlila jsem vodou, přiklopila a dusila na mírném ohni do měkka. Během dušení jsem maso občas zamíchala, podle potřeby podlila vodou.

  3. Když bylo maso měkké, odstavila jsem kastrol z ohně a maso jsem vybrala děrovanou lžící do mísy. Tyčovým mixérem jsem omáčku rozmixovala, až byla krásně hladká. Potom jsem kastrol dala zpět na plotnu, vrátila maso do omáčky a přidala žampiony. Ještě jsem krátce povařila.

  4. Knedlík: Ve velkém hrnku jsem v mikrovlnce rozpustila máslo. Přidala jsem žervé, sůl a vajíčko a vše důkladně vidličkou promíchala. Potom jsem přidala mandlovou mouku a prášek do pečiva a opět promíchala. Dala jsem do mikrovlnky na 2:40 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte