Rychlý a výborný lowcarb oběd, kedlubny takto připravené mají velmi lahodnou chuť.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelenina | |
---|---|
kedlubna
|
2 kusy |
mrkev
|
1 kus |
smetana na vaření
|
150 ml |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
sůl himálajská jemná
|
0,3 lžičky |
pepř barevný celý
|
1 g |
Maso | |
vepřová kotleta
|
350 g |
sůl himálajská jemná
|
1 lžička |
pepř barevný celý
|
1 g |
kořenicí směs grilovací koření
|
0,5 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kedlubny a mrkev jsem nakrájela na menší hranolky. Povařila jsem je v osolené vodě (cca 10 minut) a poté vodu scedila. Na pánvi jsem rozehřála máslo, zeleninu jsem krátce osmahla, dochutila solí a pepřem a přilila smetanu. Nechala jsem chvíli povařit, než se smetana zredukovala.
-
4 plátky (350 g) vepřových kotlet jsem osolila růžovou solí a okořenila čerstvě drceným barevným pepřem a trochou grilovacího koření bez soli. Na pánvi jsem rozehřála přepuštěné máslo a plátky jsem orestovala z obou stran. Kotlety se snadno přetáhnou, já je dělám max. 2 minuty z každé strany, aby zůstaly krásně měkké a šťavnaté. Ale ta doba také závisí na tom, jak silné plátky máte.
Makronutrienty
12%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 740 kJ | 2 851 kJ |
Kalorická hodnota | 177 kcal | 681 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,26 g
1,8 g |
12,6 g
6,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,326 SVJ | 1,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,7 g
17,2 g |
56,5 g
66,2 g |
Bílkoviny | 8,76 g | 33,7 g |
Sůl | 1,17 g | 4,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů