Vepřová plec na paprice - LC

Laduš

Vepřová plec na paprice - LC

Oblíbený klasický recept v nízkosacharidové verzi. Jako příloha se skvěle hodí LC mandlový knedlík. :)

Postup přípravy

  1. Maso jsem očistila, nakrájela na kousky a nakrájela jsem cibuli. Cibule nemusí být úplně nadrobno, stejně se ten základ nakonec rozmixuje. Ve velkém kastrole jsem rozehřála sádlo a cibuli osmahla. Stačí jen krátce, nechceme mít tmavou omáčku jako když se dělá guláš.

  2. Poté jsem přidala maso, promíchala jej se základem a opekla. Přidala jsem sůl, pepř a mletou papriku a ještě chvilku jsem za stálého míchání opékala. Podlila jsem vodou, přiklopila a dusila na mírném ohni do měkka. Během dušení jsem maso občas zamíchala, podle potřeby podlila vodou a ke konci dušení jsem přidala i mléko.

  3. Když bylo maso krásně měkké (za cca 1,5 hodiny), odstavila jsem kastrol z ohně a maso jsem vybrala děrovanou lžící do mísy. Tyčovým mixérem jsem omáčku rozmixovala, až byla krásně hladká. Potom jsem omáčku vrátila zpět na plotnu, přilila jsem smetanu a nechala krátce povařit. Odstavila jsem z ohně, dochutila citrónovou šťávou a vrátila maso do omáčky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte