Vepřová panenka s žampionovou omáčkou a květáková rýže LC

Lucca

Vepřová panenka s žampionovou omáčkou a květáková rýže LC

Jedna z úžasných variant jak si udělat panenku a ta květáková rýže je pecka.

Postup přípravy

  1. Panenku osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zakapneme olejem. Necháme chvíli odležet.

    Květák si obereme na růžičky a rozmixujeme na rýži.

    Cibuli nakrájíme nadrobno. Půlku použijeme na rýži a půlku na omáčku.

    Panenku zprudka orestujeme na pánvi a odložíme vedle ( zakrejeme ať je v teple)

    Do výpeku dáme lžíci másla a na něm orestujeme půlku cibule, přidáme nakrájené žampiony a restujeme dále. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Dochutíme houbovým kořením a necháme zhoustnout.

    Vedle na pánvi si rozpustíme máslo, orestujeme cibulku do zlatova a přihodíme květák. Osolíme, opepříme, poprášíme kurkumou a restujeme cca 10-15 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte