Vepřová líčka pomalu pečená na víně se zeleninou

Zdena

Vepřová líčka pomalu pečená na víně se zeleninou

Vyzkoušejte pomalu pečené maso a už nikdy nebudete maso péct klasicky. Takto pečené maso je úžasně měkké, lahodné a přímo se rozplývá na jazyku....

Postup přípravy

  1. Vepřová líčka osmahneme v hrnci na rozpáleném sádle. Líčka vyndáme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a následně kořenovou zeleninu, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem, víno trochu zredukujeme. Vepřová líčka vrátíme zpět do hrnce. Zkontrolujeme množství tekutiny v hrnci, stačí malé množství - cca 1 cm na dně hrnce. Hrnec zakryjeme poklicí a líčka pečeme při 90st. cca 10hodin. Klidně dejte maso péct přes noc - nemusíte se bát, že se maso připálí.

  2. Poté zvýšíme teplotu na 210st. Po dosažení teploty necháme bez pokličky cca 10 - 20 minut dopéct. Záleži, kolik maso pustilo šťávy , případně lehce podlijte. Nyní už maso hlídejte, aby se maso příliš nevysušilo nebo nepřipálilo. Po upečení jsem trochu zeleniny odebrala a rozmixovala tyčovým mixérem, aby se omáčka lehce zahustila. Přílohu si zvolte dle svých preferencí - třeba bramborovou kaši. Pokud preferujete LC přílohu, zvolte např . květákové nebo celerové pyré apod.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte