VEPŘOVÁ KOTLETA S OMÁČKOU, BATÁTY - LC

Monika

VEPŘOVÁ KOTLETA S OMÁČKOU, BATÁTY - LC

Tyhle malé batáty jsem si oblíbila. Prodávají se na váhu a příprava je o hodně rychlejší než u těch velkých (je to jako s bramborama:). Dnes jsem si je upekla s vepřovou kotletou v omáčce z nivy a zbytkem vietnamského pacchoi z tržnice. Příprava jako vždy do 30-ti minut:)

www.instagram.com/monikakalabovajanysova

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme batáty. Překrojíme na půlky a... buď je dáme rovnou péct do trouby a v půlce pečení nožem nakrájíme mřížky, anebo je předvaříme v páře. Další varianta je, že je pokapeme vodou a v misce uvaříme v mikrovlnné troubě cca 6 minut a teprvé poté “namřížkujeme”.

  2. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, můžete použít i česnek ????na potření.

    Pečeme na horkovzduch na 180 stupňů až mají krásnou barvu (trvá to do 10-ti minut).

  3. Na pánvi si osmažím na lžíci másla osolené a opepřené kotlety, z každé strany 3-4 minuty (podle tloušťky masa, ale pokud možno ne “do mrtva”

  4. Vyndáme na talíř, do stejné pánve do výpeku přidáme olivový olej a osmažíme na něm do zlatova cibulku. Vlijeme smetanu, přidáme sýr a necháme probublat. Vhodíme pacchoi a necháme už jen spařit. Dosolíme a přidáme zpět maso.

  5. Určitě se dá připravit i bez laktózy - místo klasické smetany dáte kokosovou, a sýr nahradíte nějakým #dairyfree bez laktózy. Výběr už je na trhu docela velký .

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte