VELIKONOČNÍ VAJÍČKOVÝ DORT (LOW CARB)

Leny jede low carb

VELIKONOČNÍ VAJÍČKOVÝ DORT (LOW CARB)

K Velikonocům patří - zkusíte?

Na fotorecept můžete mrknout zde: :

https://lenyinspirace.cz/velikonocni-vajecny-dort/

Postup přípravy

  1. Mozzarellu bez nálevu rozmixujeme s vejci, přidáme sůl a mouky. Dýňová mouka vytvoří krásnou zelenou barvu, pokud jí nemáte, můžete použít mandlovou, či jinou semínkovou mouku.

    Smícháme v sekáčku a vytvoříme drobivé těsto, která přendáme do dortové formy o průměru 20 cm pokryté pečícím papírem. Těsto přitlačíme rukama na dno. Pečeme cca 10 minut na 180 °C.

  2. Uvařená vejce nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou šunku, okurky a kyselou zeleninu s nálevem a promícháme. Spojíme vše s majonézou a tvarohem. Ochutíme solí, octem, pepřem a také sladidlem, aby se vyrovnala kyselá chuť nakládané zeleniny.

  3. Želatinu v mističce rozmícháme s 1 dl vody a v mikrovlnné troubě na 1 minutu rozpustíme. Ještě teplou želatinu dáme do vaječné směsi (5 lžic želatiny si odložíme stranou), mícháním spojíme a vlijeme do dortové formy.

    Na 10 minut dáme dort vychladit. Po utuhnutí povrchu na něj rozložíme okurky a feferony na ozdobu a polejeme odloženou želatinou. Opět dáme vychladit na 2 hodiny do lednice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte